april 17, 2019

Klimpfjäll

Ski in – ski out i Klimpfjäll!


För dig som älskar slalom och snowboard kan vi nu erbjuda två tomter med absolut perfekt läge mitt i Klimpfjälls familjevänliga backsystem. Tomterna ligger ett stenkast från den norra liften, precis intill backen.
Föredrar du att åka skidor på längden så är inte några problem. Eljusspåret passerar nedanför tomten.

Skoter in – skoter ut!

För dig som älskar friheten på snöskoter så kan inte läget bli bättre. Via skoterleden som passerar precis nedanför tomterna tar du dig på några minuter ut i ett fantastiskt friområde med möjlighet till skoterupplevelser i världsklass. Föredrar du ledkörning så har Vilhelmina kommun ett otroligt väl utbyggt ledsystem som gör att du enkelt kan ge dig ut på kortare eller längre utflykter längs välpreparerade leder. Skoterledskarta hittar du hos VBS.

Fiske, jakt, bär & svamp

När det gäller fiske och jakt så finns det ett stort utbud i närområdet. I Kultsjön och Ransarn fångar du vintertid storrödingen på pimpel och sommartid finns ett oändligt alternativ små och stora fiskevatten inom bekvämt avstånd. Nämnas bör kanske Ransarån som har en världsberömd flugfiskesträcka där det årligen fångas massor med grov röding. Hösten är jägarens tid i Klimpfjäll och då tänker man kanske främst på ripjakten som är av den klassen att den årligen lockar mängder av besökare från hela Europa. Men oroa dig inte, fjället är stort och det finns gott om plats för alla!
Hösten är även bär- och svampplockarnas högsäsong. Hjortron finner du i riklig mängd och Klimpfjäll är känt för sin goda tillgång på kantareller. Faktum är att du kan plocka kantareller bara utanför stugknuten!